Veel gestelde vragen

Wat is FairDog?

FairDog is een samenwerking van o.a. dierenartsen, fokkers, wetenschappers, dierenbeschermers, organisaties van buitenlandse herplaatsers en dierenspeciaalzaken. Zij hebben de handen inéén geslagen om tot een volledig gezond en sociaal aanbod van honden in Nederland te komen. FairDog buigt zich daarom over de fokkerij en handel van honden.

Wat kan ik als burger doen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om FairDog als burger te steunen. In de nabije toekomst zal deze optie er wel zijn. Tot die tijd kunt u er voor kiezen om één van de betrokken partners te steunen en/of uw omgeving aan te moedigen dit initiatief in de gaten te houden.

Gaan jullie straks zelf honden verkopen?

Nee, we gaan niet zelf honden verkopen. Het is wel een doel om een handelsomgeving op te tuigen waar wij goed aanbod en vraag samen willen brengen. Wij faciliteren dan als het ware verantwoorde aanschaf, maar wij verkopen geen honden.

Kunnen jullie garanderen dat straks elke hond gezond en sociaal is?

Nee, helaas niet. Een hond is en blijft een levend dier en is derhalve geen product. Het kan daarom altijd mis gaan en dat hoort er soms eenmaal bij. Wat FairDog wel kan garanderen is dat de aanbieder van de hond alles heeft gedaan wat wij nodig achten om een hond een zo goed mogelijke start in het leven te geven.

Wanneer is het plan gerealiseerd en zijn er de eerste
'FairDog-honden'?

Zoals het er nu voor staat is de verwachting dat dit eind 2021 zal zijn. Tot die tijd dient er eerst nog van alles te gebeuren, zoals het opstellen van kwaliteitscriteria en bouwen van een handelsplatform.

Wat kan ik als organisatie/professional doen?

Het is vrij voor elke organisatie en/of professional om zich in te schrijven voor FairDog. Let op; een inschrijving is geen garantie voor een toelating. De inschrijving wordt door de partners van FairDog beoordeeld op de toegevoegde waarde aan het behalen van de doelstelling. Je kunt je inschrijven door een mail te sturen naar: info@fairdog.nl. Wees zo nauwkeurig mogelijk in het omschrijven waar de toegevoegde waarde van jouw organisatie zit voor FairDog.