Wie we zijn

In Fairdog werken partijen samen uit de hondensector, onderwijs & wetenschap en dierenwelzijnsorganisaties. 

Update     12-02-2021
De Raad van Beheer – een vereniging die de belangen van diverse rashondenverenigingen vertegenwoordigt – heeft  besloten om uit FairDog te stappen. De opgegeven reden is dat zij het niet eens zijn met de democratisch gekozen toetreding van een andere vertegenwoordiger van rashondenverenigingen’ de Koninklijke Nederlandse Kennelclub ‘Cynophilia’. De Dierenbescherming vindt het jammer dat de Raad van Beheer dit besluit heeft genomen, maar het kwam niet als een verrassing. Tal van gesprekken met mensen uit de kynologie gaven enkele maanden terug al de indruk dat er een grote verdeeldheid is in de rashondenwereld. In Cynophilia zien we de partij die de ontbrekende vertegenwoordiging van rashondenfokkers kan opvullen binnen Fairdog.  Het voortbestaan van Fairdog is niet in het geding. Het is bij een dergelijk project te verwachten dat er gaandeweg partijen aan- of afhaken. Het is een proces, waarbij deelnemers keuzen moeten maken over hun bereidheid om naar een duurzame hondenfokkerij toe te bewegen.

Wij zoeken meedenkers en meedoeners.
Fairdog is gebaseerd op samenwerking met de sector. Hoe meer mensen en partijen Fairdog onderschrijven en daar aan willen bijdragen, hoe liever. Daarom nodigen we organisaties en professionals uit die met ons aan de doelen van Fairdog willen werken. Meld u aan door te mailen naar info@fairdog.nl en motiveer welke specifieke onderdelen van Fairdog uw interesse hebben en wat u wilt en kunt bijdragen.

De huidige partners van Fairdog beoordelen uw inschrijving en bij een positieve meerderheid, wordt u Fairdogpartner. Uiteraard koppelen we altijd onze motivatie terug.

Ik doe mee

Partners